Cos din nuiele

Cel mai mare cos impletit din nuiele

Cel mai mare cos impletit din lume impletit din nuiele a fost construit de o echipa de 16 oameni, mesteri calificati, care au construit cosul de rachita  in doar 9 zile, cosul avea dimensiune de 9.48 metri inaltime, baza de 18,17 metri lungime,  10,20 metri latime.

Pentru constructia cosului s-au folosit 12000 de nuiele, 12 metri cubi de rachita si crengi de alun foarte elastice din padurea Petresti din judetul Cluj. Recordul a fost omologat la Turda Fest.

Cos din nuiele
Cos impletit din nuiele

Nici una dintre crengile folosite pentru crearea cosului nu este prinsa in cuie de traverse. Totul este impletit strans si foarte rezistent. Mesterii garanteaza ca acest cos urias poate rezista zece ani.

„Este si un cos utilitar, nu doar decorativ. Il vom folosi, dupa festival, tot pentru promovarea produselor traditionale”, a afirmat Ioan Avram, directorul Expo Transilvania.

Cuplul regal Principele Radu Duda si Principesa Margareta au fost prezenti  la inaugurarea cosului record catalogat de World Records Academy drept cel mai mare din lume.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)