Foc de artificii superb

Cel mai mare foc de artificii din lume

Cel mai mare foc de artificii din lume a fost realizat in Dubai cu ocazia revelionului 2014. Pentru atingerea recordului au fost necesare 479651 de focuri de artificii care au oferit un spectacol de neuitat timp de 6 minute, in fiecare secunda au explodat 1332 de artificii.

Foc de artificii superb
Cel mai mare foc de artificii

Doar in primul minut, in Dubai, s-au tras destule focuri cat sa spulbere vechiul record din Guinness World Records – Cartea Recordurilor detinut de Kuweit in Noiembrie 2011, unde s-au tras 77282 focuri de artificii timp de o ora in timpul festivitatilor pentru cea de-a 50-a aniversare a constitutiei tarii.

Recordul a fost declarat de catre un judecator al Guinness World Records  pe nume Talal Omar care a declarat ca „Acesta este un record iconic, stabilit pe o scara fenomenala in Dubai si ma bucur ca am putut inmana Dubai-ului titlul pentru cel mai mare foc de artificii din lume”.

Pentru realizarea spectacolului au fost necesare 10 luni de pregatire si aproximativ 5000 de ore de munca pentru instalarea artificiilor.

Evenimentul organizat in Dubai, a marcat sfarsitul unui an memorabil pentru oras, care a fost premiat cu titlul de World Expo 2020. Totodata Dubai-ul a sarbatorit si ce-a de-a 42 editie a Zilei Nationale a Emiratelor Arabe Unite.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)