Cea mai in varsta femeie din lume

Cea mai batrana persoana din lume

Jeanne Louise Calment de origine franceza, este cea mai in varsta persoana care a trait vreodata, 122 de ani si 164 de zile.
S-a nascut pe data de 21 februarie 1875 si a murit pe data de 4 august 1997 intr-un azil de batrani din Arles, in sudul Frantei.
Jeanne Calment a trecut prin mai multe evenimente importante care au modelat lumea in care traim astazi. Aceste evenimente au avut loc in toate domeniile vietii; sociale, politice, stiintifice si tehnologice.

Cea mai in varsta femeie din lume
Jeanne Louise Calment

Ea a trecut prin doua razboaie mondiale, a asistat la dezvoltarea televiziunii, masina cu motor modern, avioane și numeroase alte elemente importante pentru noi azi.

Intrebata de un reporter, la aniversarea a 120 de ani ce asteapta de la viitor ea a raspuns „unul foarte scurt”.

Ea a dus o viata extrem de activa. S-a apucat de scrima la varsta de 85 de ani, iar pana la 100 de ani a mers pe bicicleta. La varsta de 114 ani a jucat in filmul Vincent and Me (Canada, 1990), devenind astfel cea mai in varsta actrita din lume care a aparut intr-un film.

Presedintele Jacques Chirac a afirmat despre ea ca fost bunica tuturor francezilor.

Cheile pentru elixirul tinieretii, dupa spusele ei au fost uleiul de masline si ciocolata. Desi a fumat toata viata, ea a renuntat la acest viciu in anul 1995.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)