Talpi uriase gigant

Barbatul cu cele mai mari talpi din lume

Recordul pentru cele mai mari talpi,  este detinut de un barbat din Venezuela. In acest record, vorbim despre o persoană vie, deoarece de-a lungul istoriei exista un record al unui barbat ale carui talpi masurau 47 de centimetri.

La vârsta de 10 ani, Jeison Orlando Rodríguez Hernandez din Maracay, Venezuela, știa deja că probabil avea cele mai mari picioare din lume. A fost adesea tachinat pentru dimensiunile picioarelor sale și cu greu găsea pantofi pe masura. Atunci cand nu gasea incaltari potrivite, trebuia să poarte sandale din pneuri vechi și țesături.

Jeison a stabilit prima data un nou record pentru cele mai mari talpi ale unei persoane vie – bărbat în anul 2014, ulterior, recordul lui a fost restabilit în 2016 când piciorul drept a măsurat 40,1 cm (1,31 ft), iar piciorul stâng a ajuns la 39,6 cm (1,30 ft).

Se pare ca la sfarsitul anului 2018, picioarele sale au crescut tot mai mult, talpa piciorului drept masoara 40.55 cm (1.33 ft) iar cea a piciorului stang 40.47 cm (1,32 ft). Jeison este în curs de tratament pentru boala de care sufera, în încercarea de a opri cresterea picioarele sale.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)