Constructie din caramizi LEGO

Cea mai inalta structura Lego

Recordul pentru cea mai inalta structura construita din caramizi din material plastic Lego

Turnul a fost construit numai din jucarii lego si masoara o inaltime de 34,43 metri ( 112 ft 11.75 inch ) el a fost construit de Red Clay Consolidated School District (USA) din Wilmington, Delaware, USA la data de 19 August 2013.

Constructie din caramizi LEGO
Structura din LEGO

Constructia a fost denumita Turnul Babel dupa  turnul biblic, la care au luat parte 16000 de studenti al unui district scolar format din 32 de  scoli, iar pentru realizarea lui au fost necesare 420000 de caramizi LEGO. Caramizile au fost donate de locanici si organizatii, si au cantarit peste 1 tona

Red Clay administrator la Dr. Merv Daughterya fost cel care a asamblat ultima piesa de LEGO din varful turnului, astfel a depasit vechiul record cu aproximativ 2 metri. Dupa stabilirea recordului, turnul a fost dezasamblat, iar caramizile LEGO au fost distribuite scolilor din circumstriptie.

Prima constructie de acest fel a inceput in anul 1998, in fiecare an au fost construite versiuni mult mai inalte de catre persoane fizice, grupuri si chiar compania LEGO din 9 tari din Estonia pana in Norvegia.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)