Record distanta sub apa

Cea mai lunga distanta parcursa sub apa de o femeie

Recordul pentru cea mai mare distanta parcursa de o femeie sub apa dintr-o singura respiratie este de 81.60 metri, intr-un minut, si ii apartine scafandrului profesionist Bilge Cingigiray din Turcia. Recordul a fost omologat la data de 25 Martie 2019.

Pentru ca recordul sa poata fi inregistrat si totodata pentru a preveni riscul de a iesi la suprafață, Bilge a folosit o ganteră pentru a o ajuta să atinga padimentul.

Bilge Cingigiray face parte din lotul national de scafandri din Turcia si s-a pregatit timp de doi ani să bată recordul pentru cea mai lungă plimbare subacvatică cu o singură respirație (de o persoana de sex feminin). In 2017 a intrat in Cartea Recordurilor cu aceeasi inregistrare, distanta parcursa atunci a fost de 67,16 metri, record care a fost batut de atleta rusă, Marina Kazankova în același an. Fapt ce a motivat-o sa se antreneze din greu pentru a-si recastiga titlul.

Odata cu omologarea noului record mondal, Bilge a depasit si recordul pentru cea mai lunga distanta parcursa sub apa de un barbat dintr-o singura respiratie, care la momentul actual este de 79,94 metri.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)