NIO S8 Masina Electrica

Cea mai mare altitudine parcursa cu o masina electrica

Masina electrica care a parcurs peste 5000 metri pentru a ajunge la ghetar, in conditii nefavorabile, unde temperaturile ating -5 grade celsius in batalia pentru un titlu in Cartea Recordurilor.

SUV-ul electric NIO ES8 condus de pilotul auto Chen Haiyi din China, a stabilit un nou record pentru cea mai mare altitudine realizata de o masina electrica, reusind sa parcurga o distanta de 5.715,28 metri pana la ghețarul Purog Kangri din Tibet la data de 24 septembrie 2018.

Prin incercarea de a intra in Cartea Recordurilor, chinezii care au proiectat NIO ES8, masina electrica sport, au dorit sa scoata în evidență fiabilitatea SUV-ului si furnizarea de energie la altitudini înalte în zonele extrem de reci. Compania care produce NIO a urmărit, de asemenea, să demonstreze că vehiculele electrice pot atinge distante asemanatoare cu mașinile tradiționale pe benzină sau motorină.

NIO ES8 este prima masina electrca care a reusit sa ajunga pana la Purang Kangri, un ghețar de 422 km2, considerat al treilea ca mărime din lume, care se află la o înălțime medie de 6.600 de metri deasupra nivelului mării.

Recordul pentru cea mai mare altitudine parcursa cu mașina este 6.688 metri si a fost stabilit de chilienii Gonzalo Bravo și Eduardo Canales în anul 2007. Pentru a putea ajunge la vulcanul Ojos del Salado Atacama din Chile, ei au folosit un Suzuki Samurai modificat .

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)