Cea mai mare carte

Cea mai mare carte din lume

Cea mai mare carte din lume contine 429 pagini si măsoară 5 metri x 8,06 metri, cântărind aproximativ 1500 kilograme. Cartea gigant a fost creata de către Mshahed International Group, în Dubai, Emiratele Arabe Unite, si a fost dezvaluita la data de 27 februarie 2012, data la care a si intrat in Cartea Recordurilor.

Cea mai mare carte
Carte gigant

Peste 50 de persoane au luat parte la construcția cărții care se intitulează „This the Prophet Mohamed – Acesta este profetul Mohamed” și este o compilație de povești care evidențiază realizările de-a lungul vieții ale profetului Islamului, precum și influența pozitivă a islamului pe scena internațională și umanitară.

Recordul anterior pentru cea mai mare carte publicată este o ediție a „Micului Prinț” cu o înălțime de 2,01 metri și o lățime de 3,08 metri când este deschisă și care conține 128 de pagini. Este editat de Eidouro Gráfica e Editora Ltda. din Brazilia și a fost prezentat la cel de-al XIII-lea Târg de Carte Bianuală de la Rio de Janeiro, Brazilia, la 13 septembrie 2007.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)