Recordul pentru cea mai mare ciorba de burta din lume, certificat pe data de 1 Octombrie 2009, conform World Record Academy, a fost obtinut de Scandia, liderul pietei locale a conservelor de carne, care a cantarit 1058 litri ( 279.49 gallons). Ciorba a fost preparata in Parcul Unirii din Capitala, la eveniment fiind prezenti peste 500 de bucuresteni care au putut gusta din aceasta ciorba in limita a peste 5000 de portii.
Pregatirea a inceput la ora 5.00 dimineata si s-a incheiat la ora 15.00. Bucatarul Sef al restaurantului ” Mircea Macelaru „, Silvian Scornea a coordonat preparea ineditului fel de mâncare.
Cu aceasta ocazie mai multi producatori romani si-au facut cunoscute produsele, in cea mai mare parte traditionale la Bucharest Food Festival.
Ingredientele folosite pentru cea mai mareciorba de burta din lume:
-420 kgdeburta de vita
-150 kgde imbinari de oase
-50 kgdemorcovi
-50 kgde ceapa
-50 kgde telina
-35 kgdeardei rosu
-35 kgdeotet
-10 litri deulei
-100 de litri desmantana
-8 kgde sare
-500 de grame depiper
-10 kgdeusturoi
-1.400de oua
- Cea mai mare colectie de Whisky - mai 24, 2020
- Cel mai vechi mesaj intr-o sticla - mai 22, 2020
- Sticle de bere deschise cu drujba - mai 20, 2020