Structuri din scobitori

Cea mai mare expozitie de sculpturi din scobitori

Cea mai mare expozitie a unor sculpturi din scobitori, este formata din 101 sculpturi elaborate in mod complex și a fost realizata de artistul Stan Munro din Statele Unite ale Americii, recordul a fost stabilit la Centrul de Arte Phelps din Phelps, New York, SUA, la data de 15 mai 2014.

Lui Stan i-au trebuit peste 10 ani ca sa realizeze aceste sculpturi și figuri, el a folosit mai mult de 3 milioane de scobitori și 75 de galoane ( aproximativ 284 de litri) de adeziv. Expozitia sa include clădiri din 37 de țări, construite la scara 1: 164, printre ele se numara Temple of Heaven ( Templul Cerului ) din China, Arc de Triomphe ( Arcul de Triumf ) din Franța, MI-6 Headquarters ( Sediul MI-6 ) din Anglia, Burj Khalifa din Emiratele Arabe Unite, Djenne Mosque ( Moscheea Djenne ) din Mali, La Sagrada Familia din Spania, Parthenon din Grecia, Taj Mahal India și Casa Albă din Statele Unite ale Americii.

„Cu cât am lucrat mai mult, cu atât mai mult m-am îndrăgostit si mai tare de ceea ce fac, și astfel structurile au devenit mai complexe. Cand privesc fiecare sculptura imi spun mereu ca a meritat fiecare secunda petrecuta la realizarea acesteia” a declarat Stan pentru Cartea Recordurilor.

Lui Stan i-au trebuit 5 ani pentru a realiza o versiune transportabilă de 12 metri lungime a replicii Podului Golden Gate. Podul a fost separat în 18 secțiuni principale: două turnuri, două ancore, șase secțiuni de punte, opt cabluri principale și sute de cabluri de susținere – toate au fost asamblate în două zile.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)