Halba de bere

Cea mai mare halba de bere din lume

Cea mai mare halba de bere din lume se afla la Timisoara, recordul a fost stabilit la data de 29 Mai 2009 de catre World Records Academy – Academia Recordurilor Mondiale.

Fundatia Culturala Timisoara administrata de Ioan Coriolan Garboni a construit cea mai mare halba metalica de bere din lume, inalta de 6 metri, cu o capacitate de 11000 de litri si cu o greutate de 2,5 tone. Costul total al halbei de bere a fost estimat la 35.000 de euro.

Halba de bere
Halba de bere metalica

Halba este de doua ori mai mare fata de o alta halba, din Malaezia, care figureaza in acest moment in Cartea Recordurilor drept cea mai mare halba metalica din lume.

” Timisoara, care este un oras cu o multime de premiere, are cea mai veche fabrica de bere din sud-estul Europei si una dintre cele mai vechi din Europa, din 1718. Initiativa fundatiei noastre a fost sa scoatem in evidenta acest lucru si am hotarat sa batem acel record Guinness din Malaezia. La o halba de trei metri, cat au ei, noi am construit una dubla, de aproape trei tone, din inox complet, de sase milimetri grosime „, a spus Ioan Coriolan Garboni, care este si directorul Filarmonicii ” Banatul ” din Timisoara.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)