Sarbatoarea Craciunului

Cea mai mare instalatie de Craciun

Cea mai mare instalatie de Craciun din lume intr-un spatiu inchis a constat in 449.658 de beculete aprinse simultan si a fost realizat de catre centru  comercial Sun Plaza din Bucuresti pe data de 25 Noiembrie 2010.

Sun Plaza este cel mai mare centru comercial din Romania cu o suprafata de 209.000 m2 construita si are un total de 109 magazine. Instalatia a fost construita de firma Germana ” First Christmas „, in traducere Primul Craciun. Au fost necesare 2 saptamani pentru montarea instalatiei.

Sarbatoarea Craciunului
Instalatie de Craciun

Recordul mondial precedent in domeniu includea 150.000 de becuri.

Instalatia a fost aprinsa, joi seara, in jurul orei 20.00, de catre Cristian Popescu, primarul Sectorului 4, vedeta de televiziune Laura Cosoi si Michael Richard, general manager al EMCT, dezvoltatorul Sun Plaza.

In vederea atingerii acestui record, la Sun Plaza au fost instalate 500 de perdele de lumini cu o latime de doi metri si inaltimea de 1,5 metri – in interiorul mall-ului -, 6 perdele cu o inaltime de 2 metri si o latime de 7 metri, la intrari, 20 de perdele cu inaltimea de 2 metri si latimea de 7 metri, la restaurantele fast-food, 120 de ghirlande luminoase, la scarile rulante, iar la etaj au fost impodobiti 40 de brazi cu 2.400 de leduri.

In cadrul evenimentului a fost organizat un concurs pentru estimarea numarului de beculete, câstigatorul fiind recompensat cu suma de 1.000 de lei.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)