Motocicleta gigant

Cea mai mare motocicleta din lume

Cea mai mare motocicleta din lume functionala a fost construita de catre italianul Fabio Reggiani. Motocicleta are 5,1 metri inaltime, masurata de la sol la partea de sus a ghidonului si 10 metri lungime. Cantareste 5 tone si este echipata cu un motor GM 5700 de la General Motors, motor specific camioanelor americane, si transmisie automata de la Buick. Rotile singure au un diametru de 2,2 metri si un metru latime, cantarind 1200 kilograme.

Motocicleta gigant
Motor Fabio Reggiani

Recordul a fost stabilit de catre Richard Bradbury reprezentant Guinness World Records – Cartea Recordurilor dupa ce motocicleta a fost condusa pe un teren din Montecchio Emilia, Italia pe o distanta de 100 de metri.

Aceasta Idee inedita i-a venit lui Reggiani in timpul unei excursii in Noua Zeelanda, in cursul careia a vazut pe marginea unui drum o motocicleta imensa, care era doar o replica. Dupa ce a aflat ca recordul anterior era detinut de un american in 2007 care construise o motocicleta ( american chopper ) s-a gandit sa construiasca una de 6 ori mai mare.  Acum motocicleta lui Reggiani este functionala, ramane de vazut daca se va putea plimba cu ea.

Citeste si Cea mai mica motocicleta din lume

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)