Record omleta oua amestecate

Cea mai mare omleta din oua amestecate

Pentru a stabili acest record inedit si pentru a prepara cea mai mare omleta au fost amestecate o cantitate de peste 2 tone de oua.

După luni de pregătire, recordul pentru cea mai mare omleta din oua a fost castigat de Inicia Ltee, cel mai mare distribuitor si producator de oua din Mauritius (Bagatelle),  la data de 27 Octombrie 2018 in incinta Bagatelle Mall pentru a sărbători cea de-a 40-a aniversare. Omleta a cantarit 2466 kilograme.

Omleta a fost realizata din ouă, unt, lapte, sare și piper și au fost necesare peste două ore ca să o gătească. Mai mult de 250 de persoane au fost implicate în pregătirea acestei omlete uriase din care 20 de bucatari sefi. Peste 10.000 de porții de ouă amestecate au fost distribuite pentru consum.

O tigaie enormă a fost construită pentru putea prepara aceasta omleta gigant, nu există nicio tigaie obișnuită care să se descurce cu acest set de ingrediente,  in care sa se puna 35.000 de ouă cu o greutate combinată de 2.070 kg, 430 kg de unt, 246 de litri de lapte, 10 kg de sare si 2 kg de piper. Recordul anterior cantarea 900kg.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)