Cea mai mare si mai urat mirositoare floare

Poreclita Floarea cadavru datorita mirosului de carne putrezita, planta a stabilit doua recorduri, devenind: cea mai urat mirositoare si cea mai inalta floare din Cartea Recordurilor.

Amophophallus titanum (cunoscută și sub numele de Titan Arum) este o floare gigant care se gaseste in pădurile tropicale din Sumatra, ea poate să atinga peste 3 metri inaltime ( masurata de la nivelul solului ) făcând-o cea mai înaltă floare din lume.

Mirosul foarte puternic, emanat de aceasta planta, asemănător carnei putrezite, care, potrivit unor rapoarte, poate fi detectat si de la o jumătate de milă distanță, atrage muște în jungla densă în care trăiește, reusind astfel o polenizare excelenta. Insectele sunt principalele polenizatoare ale acestei specii de plante.

Semințele pentru această plantă au provenit din Grădinile Botanice din Bonn din Germania în 1997„, a declarat horticultorul botanic Marcelo Sellaro.

In urma cu aproximativ 14 ani, in anul 2005 s-a reusit polenizarea acestei uimitoare flori, pentru a produce mai multe flori si seminte, acest specimen gigant este rezultatul experimentului.

Floarea cadavru are două etape principale: o perioadă vegetativă și o perioadă de înflorire. Același tubercul poate produce fie o floare, fie o frunză mare, frunza arata mai mult ca un copac!

În ciuda faptului că i-au trebuit cativa ani pentru a produce o floare, inflorescența este foarte scurtă si durează doar două sau trei zile, dupa care cade.

Reactia copiilor atunci cand miros Floarea cadavru.

Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)