Cea mai mare si mai urat mirositoare floare

Poreclita Floarea cadavru datorita mirosului de carne putrezita, planta a stabilit doua recorduri, devenind: cea mai urat mirositoare si cea mai inalta floare din Cartea Recordurilor.

Amophophallus titanum (cunoscută și sub numele de Titan Arum) este o floare gigant care se gaseste in pădurile tropicale din Sumatra, ea poate să atinga peste 3 metri inaltime ( masurata de la nivelul solului ) făcând-o cea mai înaltă floare din lume.

Mirosul foarte puternic, emanat de aceasta planta, asemănător carnei putrezite, care, potrivit unor rapoarte, poate fi detectat si de la o jumătate de milă distanță, atrage muște în jungla densă în care trăiește, reusind astfel o polenizare excelenta. Insectele sunt principalele polenizatoare ale acestei specii de plante.

Semințele pentru această plantă au provenit din Grădinile Botanice din Bonn din Germania în 1997„, a declarat horticultorul botanic Marcelo Sellaro.

In urma cu aproximativ 14 ani, in anul 2005 s-a reusit polenizarea acestei uimitoare flori, pentru a produce mai multe flori si seminte, acest specimen gigant este rezultatul experimentului.

Floarea cadavru are două etape principale: o perioadă vegetativă și o perioadă de înflorire. Același tubercul poate produce fie o floare, fie o frunză mare, frunza arata mai mult ca un copac!

În ciuda faptului că i-au trebuit cativa ani pentru a produce o floare, inflorescența este foarte scurtă si durează doar două sau trei zile, dupa care cade.

Reactia copiilor atunci cand miros Floarea cadavru.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)