Mini femeia

Cea mai mica femeie din lume

Cea mai scunda femeie din lume se numeste Jyoti Amge si s-a nascut la data de 16 decembrie 1993. Jyoti a fost declarata anul trecut „cea mai mica femeie din lume”, record omologat de Guinness World Records –  Cartea Recordurilor. Ea are o inaltime de 63 de centimetri si cantareste 5 kilograme fiind foarte usor confundata cu o papusa.

Mini femeia
Jyoti alaturi de parinti

Ea sufera de o forma de nanism numita achondroplastie, care afecteaza extremitatile corporale, impiedicandu-le sa se dezvolte. Dimensiunile ei miniaturale nu o impieducă să aiba viata unei fete normale de varsta ei.  ” Am toate lucrurile din casă potrivite inăltimii mele. Parintii mei au facut totul in miniatura. Merg la facultate, stau pe Facebook, ies afara cu sora mea…” a declarat Jyoti.

In prezent, merge la facultate si isi doreste sa ajunga actrita la Bollywood. ” Mi-am dat seama ca sunt spaciala la 7 ani. Mi-au chemat cei de la televiziune si mi-au spus ca voi intra in Cartea Recordurilor. ”

Recordul anterior, cea mai scunda femeie din lume fusese sud-americanca Madge Bester, care masura 65 de centimentri in inaltime.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)