Nimfele cei mai mici papagali

Cea mai mica specie de papagali

Cockatiel sau cum este cunoscut la noi Nimfa, Nymphicus hollandicus, este cea mai mică specie de papagali, fiind cel mai mic membru al întregii familii Cacatuidea. Traieste in Australia, si este o specie extrem de obisnuita si populara la nivel mondial. Nimfele au o lungime de 30-33 centimetri, cu pene lungi, coada reprezentand aproximativ jumatate din lungimea totala a acestora, spre deosebire de alte specii de papagali unde penele sunt proporțional mult mai scurte.

Specia a intrat in Cartea Recordurilor pe data de 13 Octombrie 2016.
Speranta medie de viata a nimfelor este de până la 35 ani.

Mulți dintre noi, suntem obișnuiți să vedem papagali în casele oamenilor, dar, în Australia, unde sunt cunoscuți și ca „weiros” – aceste păsări nomade zboară liber.

Cel mai adesea, papagalii sunt găsiți trăind în turme mici în zonele cu pășuni deschise. Femela Cockatiel este cea care poartă ouăle, în timp ce masculul este cel care le fertilizează. Masculul are un colorit mai puternic decât femela, fiind predominantă culoarea gri. Partea superioară a cozii este de culoare gri argintiu, în timp ce partea interioară este aproape neagră. Coada este formată din 12 pene, dintre care cele din mijloc sunt cele care sunt mai deschise la culoare. Capul de asemenea este acoperit de culori stridente. Masculii au o mască de culoare galbenă pe față, iar în jurul urechilor au o pată portocalie. Femelele prezintă mai mult gri pe față, ceea ce înseamnă că atât culoarea galbenă, cât și pata de culoare portocalie sunt ușor acoperite de un gri de intensitate redusă.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)