Cea mai mica vaca

Cea mai mica vaca din lume

Cea mai scunda vaca din lume face parte din rasa Vechur si se numeste Manikyam, ea este detinuta de catre Ashkay N.V. din Kerala, India. Inaltimea vacii este de doar 61,1 centimetri, masuratoarea fiind facuta de la copite la greaban. Manikyam a intrat in Cartea Recordurilor la data de 21 Iunie 2014 drept cea mai mica vaca din lume.

Cea mai mica vaca
Cea mai scunda vaca

Rasa Vechur din care face parte Manikyam este cunoscuta drept o rasa de vaci pitici care tind sa creasca pana la o inaltime de doar 90 centimetri.

Bovinele Vechur au ceea ce este cunoscut in comunitatea stiintifica drept ” gene termometru „,  lucru care le permite sa supravietuiasca in conditii de umiditate si temperatura ridicata. Sunt foarte rezistente la infectii, fiind imune la febra aftoasa.

” In urma cu doi ani am realizate ca vaca Manikyam este mult mai scunda decat vacile obisnuite si astfel ne-am gandit sa o facem cunoscuta si de ce nu, sa obtinem un record mondial.  Vacile locale au o inaltime medie de 150 cm. ”  a declarat Ashkay pentru Guinness World Records.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)