Cel mai batran barbat din lume

Cel mai batran barbat din lume in viata

Bob Weighton s-a născut pe 29 martie 1908, în Kingston-Upon-Hull, Yorkshire, din Marea Britanie si a fost confirmat oficial, pe 30 Martie 2020 ca fiind cea mai în vârstă persoană de sex masculin care inca trăiește, avand impresionanta varsta de 112 ani.

Bob Weighton a primit titlul in Cartea Recordurilor dupa ce i-au fost examinate actele, de catre consultantul senior de gerontologie al Guinness World Records, Robert Young.

Bob a fost unul dintre cei șapte copii. Pentru a se asigura că Bob poate rămâne la școală până la vârsta de 16 ani, tatăl său a facut eforturi plătind in plus 3 lire sterline pentru a începe o ucenicie în inginerie marină. Ulterior, Bob s-a mutat în Taiwan unde a petrecut doi ani învățând mandarina și a început să predea la o școală misionară.

În 1937 Bob Weighton s-a căsătorit cu soția sa Agnes, care era și ea profesoară. Cei doi se cunoscusera pe vremea cand studiau in Anglia.
Primul lor copil s-a născut în Taiwan înainte de a decide să se întoarcă în Marea Britanie în 1939. Odata cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, familia sa a fost deviată către Toronto, Canada. În timp ce locuiau în Canada, Bob și Agnes au avut alți doi copii și, în cele din urmă, au putut să se întoarcă acasă în Marea Britanie, după ce războiul s-a încheiat în 1945. Odată stabilit în Marea Britanie, Bob a ocupat funcția de profesor la City University din Londra.

Bob are 10 nepoți și 25 de strănepoți.

Barbatul care detinea vechiul record se numeste Chitetsu Watanabe, era din Japonia, si fusese nascut la data de 5 martie 1907, el a decedat pe 23 februarie 2020, la 112 ani și 355 de zile.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)