Cea mai lunga pizza

Cel mai lung lant de Pizza

Cel mai lung lant de Pizza din lume masoara 496.97 metri ( 1630.47 feet ) lungime, acesta a fost stabilit la inceputul lunii Octombrie 2009 si a fost certificat de catre World Records Academy – Academia Recordurilor Mondiale la Bucharest Food Festival. Prepararea acestui record a durat aproximativ 6 ore si s-a facut in cele sapte unitati Jerry’s Pizza din Capitala. 

Cea mai lunga pizza
Record Jerry’s Pizza

Peste 2.200 de pizza au format un lant lung de aproape 500 de metri, asezate pe mesele aliniate pe 14 randuri . Pentru a obtine aceasta cantitate, angajatii de la Jerry’s Pizza, impreuna cu Hellmann’s Ketchup, au folosit 600 de kilograme de faina speciala, 400 de kilograme de mozzarella Fiorell de la Indlacto, 200 de kilograme de sos de rosii Maxim’s, 15 litri de ulei de masline Costa D’Oro si trei kilograme de drojdie de bere Pakmaya si ketch-up dulce si picant de la Hellmann’s.

90% din lantul de pizza a fost donat adaposturilor de copii din Bucuresti, iar 10% a fost mancat de catre participantii de la Bucharest Food Festival, din 3 Octombrie 2009.

Recordul precedent, inregistrat de Cartea Recordurilor pentru cel mai lung lant de pizza era de 221 de metri si a fost realizat anul trecut in Sydney, in Australia.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)