Luceafarul

Cel mai lung poem de dragoste

Luceafarul de Mihai Eminescu este cel mai lung poem de dragoste din lume. Record stabilit in februarie 2009 de catre World Records Academy ( Academia Recordurilor Mondiale ). Poemul are 98 de strofe si se refera la o dragoste imposibila dintre un Luceafar nemuritor si o printesa foarte frumoasa. Toate strofele au fost traduse in engleza.

Luceafarul
Mihai Eminescu – Luceafarul

Legenda Luceafarul, este o poveste despre o tanara printesa care se ruga in fiecare noapte la stele. Luceafarul se indragosteste de ea si este dispus sa renunte la nemurirea lui, dar isi da seama ca dragostea pura are pentru tanara fata nu poate fi sustinuta un lumea muritorilor.

NASA a numit ” Eminescu ” un crater identificat pe planeta Mercur dupa numele poetului . ” Craterul a fost numit in onoarea lui Mihai Eminescu, un poet realizat si influent, care este considerat in continuare unul dintre cei mai mari poeti nationali al Romaniei.”

Poetul Mihai Eminescu ( 1850 – 1889 ) a fost declarat, Poetul anului, in anul 2000 de catre UNESCO.

Un copac batrand de peste 100 de ani din Parcul Copou din Iasi este cunoscut drept ” Copacul indragostitilor „, pentru ca se spune ca acolo venea poetul pentru a-si gasi inspiratia. Din acest motiv, copacul a devenit detinatia turistica a romanticilor din lumea intreaga. Turisti din Japonia si Brazilia vin aici sa sarute copacul despre care se zice ca aduce noroc in dragoste.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)