Tobogan in aer liber

Cel mai lung tobogan din lume

Cel mai lung tobogan de apa din lume fost construit pentru a fi punctul culminant al parcului de distractii ESCAPE, Gravityplay,  fiind ridicat la 70 metri inaltime. El a a fost construit de Sim Leisure Escape Sdn Bhd din Penang, Malaezia.

Bucuria unui tobogan cu apă se termină de obicei în mai puțin de 30 de secunde intr-un parc acvatic obișnuit. Cu toate acestea, patronul parcului tematic în aer liber din Penang,  a decis să creeze un tobogan cu o lungime impresionanta. Ascuns într-o colina in pădurea din Penang, Malaezia, cel mai lung tobogan a intrat in Cartea Recordurilor, la marea deschidere a parcului acvatic ESCAPES, din data de 6 septembrie 2019, masurand o lungime totala de 1.111 metri.

Durata pentru a parcurge toboganul de la un capat la altul este de trei minute.

Proiectantul s-a asigurat că nu a fost tăiat niciun copac pentru construirea toboganului. Pe parcursul procesului de proiectare și instalare, au fost nevoiți să facă multe schimbări din cauza terenului ostil și pentru a indeplini toate normele de siguranța in conformitate cu reglementările din Malezia, procesul a durat aproximativ opt luni.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)