Acvariu urias

Cel mai mare acvariu din lume detine 5 recorduri

Hengqin Ocean Kingdom, un imens parc de distractii acvatic din provincia Guangdong, China a intrat in Guinness World Records – Cartea Recordurilor pe data de 30 Martie 2014 cu nu mai putin de 5 titluri noi  recorduri mondiale. Pe langa faptul ca este cel mai mare acvariu din lume, la deschidere a primit titlul pentru cel mai mare dom sub apa, cel mai mare aquapark, cel mai mare geam / fereastra de acvariu, si cel mai mare panou acrilic.

Acvariu urias
Cel mai mare acvariu

In interiorul parcului exista sapte domenii tematice fiecare reprezentand o parte a oceanului, cu un volum total de apa de 48.75 milioane de litrii de apa sarata si apa dulce ( 10.72 million UK gal; 12.87 million US gal ) ceea ce il face cel mai mare aquapark din lume.

Situat in zona Ocean Wonders a parcului, rezervorul de expozitie Whale Shark are cel mai mare panou acrilic din lume, care masoara 39,6 metri lungime ( 129 ft 11.05 in ) si 8,3 metri latime ( 27 ft 2.77 in ), la randul sau, stabileste, de asemenea, un record pentru cea mai mare fereastra / geam de acvariu.

Rezervorul de expozitie Whale Shark are, de asemenea cel mai mare dom de vizionare subacvatica, care are un diametru exterior de 12 metri ( 39 ft 4.44 in ) si este plasat intr-o structura cilindrica construit in interiorul rezervorului.

Rezervorul are un volum de 22,7 milioane litri (4990000 UK gal; 5990000 US gal) de apa sarata, facandu-l cel mai mare acvariu din lume.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)