Zeus, cel mai inalt caine

Cel mai mare caine din lume

Recordul mondial pentru cel mai inalt caine din lume, ii apartine lui Zeus, un caine care face parte din rasa Marele Danez si care cantareste 70,3 kg , o inaltime de 111,8 cm ( 44 inch ) masurat de la picioare pana la greaban, iar ridicat pe picioarele din spate Zeus masura 2,24 metri. Recordul a fost stabilit la data de 4 Octombrie 2011.

Zeus, cel mai inalt caine
Zeus – Marele Danez

Cel mai mare caine din lume, Zeus locuia cu stapanul sau, tehnicianul veterinar Kevin Doorlag, in Otsego, Michigan. El era folosit pentru terapie asistata la un spital din localitatea Otsego.

Dogul german / marele danez este o rasa din categoria cainilor de paza, a carei durata medie de viata este de 6 – 8 ani. Un caine de talie foarte mare, dogul german are un temperament cald si bland, fiind foarte prietenos cu persoanele mai tinere. Marele danez a fost folosit la origine ca un caine de razboi si pentru vanatoarea de animale mari, iar in prezent este des intalnit ca animal de companie, de paza si folosit in terapie asistata.

Guinness World Records – Cartea Recordurilor a anuntat in Septembrie 2014, ca Zeus, din rasa Marele Danez, detinatorul recordului pentru cel mai inalt caine din lume, a murit de batranete la varsta de 5 ani si 10 luni.

Cainele care detinea recordul anterior, Giant George, tot din rasa marele danez, masura 109 centimetri pana la umar. Giant George a murit, la varsta de 7 ani.

Citeste si recordul pentru Cel mai mic caine din lume.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)