Cel mai mare castel de nisip

Cel mai mare castel de nisip

Cel mai înalt castel de nisip are o înălțime de 17,658 metri și a fost realizat de Skulptura Projects GmbH din Germania, la Binz, la data de 5 iunie 2019.

Pentru a construi uriasul castelul de nisip, a fost nevoie de o echipă de 12 sculptori și 8 tehnicieni din Rusia, Polonia, Ungaria, Germania, Olanda și Letonia care timp de 3 săptămâni jumatate au lucrat cate 8 ore pe zi. Au fost necesari 11.000 tone de nisip care a fost amestecat doar cu apă, nu s-a folosit niciun alt aditiv sau o structură interna pentru sprijin. Diametrul de bază circular al castelului de nisip masoara aproximativ 26 metri.

Cel mai inalt castel de nisip
Castel de nisip
Constructie castel de nisip
Constructie castel de nisip
Caste de nisip urias
Caste urias

 

 

 

 

Recordul a fost doborât pentru a celebra cea de-a zecea aniversare a Festivalului Sandskulpturen. După doi ani de încercări, Sand Skulptern Festival din Binz, Rügen, a creat în sfârșit cel mai înalt șablon din lume.

Proiectul a fost condus de Thomas van den Dungen, un pasionat de sculptură in nisip, care a fost deja implicat în alte trei titluri in Cartea Recordurilor, printre care cea mai lungă sculptură de nisip și cele mai multe stânci de nisip construite într-o oră.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)