Cel mai mare crocodil

Cel mai mare crocodil in captivitate

Cel mai mare crocodil din lume care traieste in captivitate se numeste Cassius si este un crocodil australian de apă sărată (Crocodylus porosus).

Cassius a intrat in Cartea Recordurilor in anul 2011, cand a devenind cel mai mare crocodil în captivitate. El masoara 5,48 metri si cantareste aproximativ o tona si traieste in grădina zoologică zoologică australiană Marineland Melanesia, pe Insula Verde (Green Island), care are în prezent peste 50 de crocodili, de la creaturi tinere la specimene mai mature. Cassius are o vârstă de aproximativ 100 de ani, este fiind si cel mai mare crocodil care a fost prins vreodată în viață în Australia și se crede că poate manca un om cu usurinta. A fost adus cu camionul de la aproximativ 3.200 kilometri, din Teritoriul de Nord al Australiei la Green Island în anul 1987.

Crocodilul australian de apă sărată este cel mai mare și mai fioros dintre speciile pe care le cunoastem astăzi. Specimenele pot trăi cu mult peste 100 de ani si pot crește până la 7 metri lungime, cateodata depasesc greutatea de o tona!

Vechiul record pentru Cel mai mare crocodil din captivitate era detinut de un crocodil pe nume Lolong, care a decedat în 2013. La momentul când a fost măsurat la Centrul de Cercetare Eco-Park din Bunawan în 2011, el avea o lungime de 6,17 metri.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)