Cub Rubik Gigant

Cel mai mare cub Rubik

Cel mai mare Cub Rubik măsoară 2,022 x 2,022 x 2,022 metri și a fost construit de Tony Fisher din Ipswich, un oras district ne-metropolitan din Marea Britanie. El a intrat in Cartea Recordurilor la data de 18 noiembrie 2019.

Tony a mai avut acelasi record  în anul 2016 cu un cub care măsura 1,57 metri pe fiecare latura. Când a aflat că recordul său fusese invins în anul 2018,  a fost foarte dezamăgit, dar totodata s-a simțit măgulit că realizarea lui i-a încurajat pe alții să fie creativi și să construiască ceva de dimensiuni uriase.

Construirea cubului de dimensiuni uriase a durat aproximativ 330 de ore. Desi, toate straturile se mișcă exact ca un cub Rubik de dimensiuni obișnuite, pentru a muta o parte / față verticală, trebuie rasucit întregul cub.

Partea cea mai grea a fost corectarea tensiunilor cubului care trebuie să fie suficient de slăbite pentru a se putea roti,  drept urmare Tony a folosit arcuri și șuruburi mari pentru a-l putea face perfect functional.

Tony Fisher a primit primul său cub Rubik în anul 1980, pe cand avea doar 14 ani. A devenit repede obsedat de el și a început să strângă și să rezolve cat mai multe cuburi similare. Din 2010 realizează cuburi și videoclipuri cu cuburi Rubik ca o muncă cu normă întreagă.

El a finalizat întregul proiect de unul singur si estimează ca intregul proiect l-a costat în jur de 2000 de lire sterline.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)