Gulas - Goulas

Cel mai mare gulas din lume

Cel mai mare gulas din lume a fost preparat de doi bucatari din Baia Mare, pe data de 29 Septembrie 2007. Cei doi sunt realizatori ai unei emisiuni culinare locale, Titi Petrutiu si Dan Cordea, ei au gatit un gulas de 7,3 tone. Recordul a fost certificat de catre Laura Hughes, reprezentant oficial Cartea Recordurilor, in cadrul evenimentului organizat de catre televiziunea Orizont TV in timpul Festivalului de castan din Baia Mare.

Gulas - Goulas
Cel mai mare gulas

Pentru prepararea gulasului s-au folosit circa o tona de carne, o tona si jumatate de cartofi, sute de kilograme de ardei, morcovi, telina si alte zarzavaturi. Vasul in care s-a pregatit gulasul, cu o capacitate de aproximativ 8.000 de litri, are 2,5 metri inaltime si 3 metri in diametru.

170 de voluntari i-au ajutat pe cei doi bucatari la pregatirea mancarii, suficiente pentru a hrani 21.000 de persoane. Curatarea cartofilor a inceput cu o zi inainte. Pentru ca sa poata amesteca ingredientele, bucatarii s-au folosit de linguri confectionate special.

Ei au doborat astfel vechiul recordul mondial stabilit la inceputul lunii iunie 2006 de locuitorii municipiului bihorean Salonta, care au facut atunci 5.045 litri de gulas.

In cadrul aceluasi eveniment, Guinness World Records – Cartea Recordurilor a certificat si un al doilea record, cel mai mare bol de gulas din lume.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)