Cel mai mare loop cu masina

Cea mai mare bucla parcursa cu masina, masoara in diametru 19,08 metri si a fost parcursa de catre pilotul Terry Grant din Marea Britanie la volanul unui Jaguar. Bucla a fost construita pe pista auto Niederrad Racecourse din Frankfurt, Germania.

Cel mai mare loop cu masina

Terry Grant a fost cel care a condus un Jaguar F-PACE, iar motivul pentru care a realizat periculosul record a fost lansarea modelului in presa auto.

Recordul a fost stabilit la data de 14 Septembrie 2015, dupa doua luni de pregatire fizica si antrenamente intense pentru a se asigura ca corpul lui rezista la forta G uriasa, mult mai severa decat cea experimentata de pilotii navetelor spatiale.

Pentru a demonstra ca vehicolul combina cu succes agilitatea, viteza si performanta, producatorii Jaguar au ales o noua provocare, cea de a demonstra ca masina rezista la forte extreme de 6,5 G.

Vechiul record era stabilit de catre Greg Tracy si Tanner Foust din Statele Unite ale Americii care au reusit sa efectueze un loop cu un diametru de 18,29 metri in anul 2012.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)