Tricou gigant

Cel mai mare tricou din lume

Recordul pentru cel mai mare tricou din lume a fost stabilit in Brazilia pentru a creste gradul de constientizare a cancerului de san. Grupurile si organizatiile din intreaga lume au facut un efort urias pentru a strange fonduri pana in luna Octombrie a acestui an, luna oficiala a cancerului de san Breast Cancer Awareness.

Tricou gigant
Cel mai mare tricou

Recordul a fost stabilit de catre o organizatie Braziliana numita  Equilíbrios Camisetas Promocionais, astfel, ei au facut un tricou lung de 93,2 metri ( 305 ft 9.28 inch ) si lat de  62,73 metri ( 205 ft 9.68 inch ) si cantareste nu mai putin de 4500 kg ( 9,920 lb ). Tricoul record a fost prezentat pe un camp din Navegantes, Santa Catarina, Brazil ( partea de sud – est a tarii )

Recordul a fost certificat de catre Guinness World Records ( Cartea recordurilor ) pe data de 11 Octombrie 2014.

Equilíbrios Camisetas Promocionais a facut cel mai mare tricou din lume in parteneriat cu RFCC ( Female Network Against Cancer – Organizatia femeilor care lupta impotriva cancerului de san ), astfel s-au folosit 50% bumbac si 50% material din sticle de PET reciclabile.  Pentru crearea tricoului a fost nevoie de o echipa de 64 de oameni care au muncit 11000 de ore de munca si de 73 de oameni care au transportat tricoul.

Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)