Tricou gigant

Cel mai mare tricou din lume

Recordul pentru cel mai mare tricou din lume a fost stabilit in Brazilia pentru a creste gradul de constientizare a cancerului de san. Grupurile si organizatiile din intreaga lume au facut un efort urias pentru a strange fonduri pana in luna Octombrie a acestui an, luna oficiala a cancerului de san Breast Cancer Awareness.

Tricou gigant
Cel mai mare tricou

Recordul a fost stabilit de catre o organizatie Braziliana numita  Equilíbrios Camisetas Promocionais, astfel, ei au facut un tricou lung de 93,2 metri ( 305 ft 9.28 inch ) si lat de  62,73 metri ( 205 ft 9.68 inch ) si cantareste nu mai putin de 4500 kg ( 9,920 lb ). Tricoul record a fost prezentat pe un camp din Navegantes, Santa Catarina, Brazil ( partea de sud – est a tarii )

Recordul a fost certificat de catre Guinness World Records ( Cartea recordurilor ) pe data de 11 Octombrie 2014.

Equilíbrios Camisetas Promocionais a facut cel mai mare tricou din lume in parteneriat cu RFCC ( Female Network Against Cancer – Organizatia femeilor care lupta impotriva cancerului de san ), astfel s-au folosit 50% bumbac si 50% material din sticle de PET reciclabile.  Pentru crearea tricoului a fost nevoie de o echipa de 64 de oameni care au muncit 11000 de ore de munca si de 73 de oameni care au transportat tricoul.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)