Ponei mic

Cel mai mic cal din lume

Recordul pentru cel mai mic cal din lume in viata este detinut de catre un ponei pe nume Thumbelina ( in traducere Degetica ), si a fost certificat de Guinness World Records – Cartea Recordurilor pe data de 7 Iulie 2006. Poneiul masoara 44.5 cm inaltime ( 17.5 inch ) si este detinut de catre americanii Kay si Paul Goessling proprietarii Goose Creek Farm Inc, din St Louis, Missouri, USA.

Ponei mic
Cel mai mic ponei

S-a nascut intr-o ferma din America dintr-o pereche de cai de talie medie. Cand s-a nascut era atat de mic incat nimeni nu a crezut ca va supravietui, cantarea doar 4 kg si din cauza ca avea capul si corpul mult mai mari decat picioarele a trebuit sa poarte o proteza pentru a putea sta in picioare.

Famila Goessling a mai crescut cai in miniatura la ferma lor, insa nici unul nu era mai mic de 85 de cm. Iar Thumbelina are jumatate din inaltimea normala a unui astfel de cal. “Nu are voie sa manance foarte multa iarba, i-ar putea face rau”, mai spunea intr-un interviu Michael Goessling, neuitand sa adauge: “O iubim pe Thumbelina!”.

Stapanii sai americani i-au pus numele Degetica, dupa povestea lui Hans Christian Andersen. Degetica este din anul 2007 ambasadorul copiilor necajiti. Va calatori prin lume si va primi vizitatori la ea acasa, ca sa stranga 1 milion de dolari pentru micutii nefericiti.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)