Cel mai rapid tractor

Cel mai rapid Tractor din lume

Cu totii cunoastem frustrările de a fi blocat în spatele unui tractor care se misca lent si pe care nu-l poti depasi. Pentru astfel de situatii, firma britanică JCB s-a gandit sa construiasca cel mai rapid tractor (modificat) din lume.

Pentru a intra in Cartea Recordurilor, firma JCB a apelat la căutătorul de emoții Guy Martin care are numeroase recorduri mondiale atat ca mecanic de camion, motociclist, cat si pentru cea mai rapida sanie de zapada alimentata prin gravitatie ( 134,368 km/h ) sau cea mai rapida cutie de săpun (137,78 km / h) plus numeroase alte recorduri.

Tractoarele obisnuite JCB Fastrac au o viteza maximă obișnuită de 65,9 km/h.
Pentru a putea atinge recordul de viteza, motorul standard al tractorului a fost înlocuit cu un motor JCB modificat care produce o putere de peste 1.000 CP, totodata a fost instalată o nouă transmisie cu șase trepte și o cabină mai mică, mai aerodinamică. Alte modificări care au fost aduse tractorului, includ o nouă capotă din aluminiu, o caroserie suplimentară, cum ar fi bara de protecție față, panourile laterale, difuzorul posterior, panoul de dedesubt și un șasiu mai ușor.

Inițial, Guy Martin a obținut un record de 166,79 km/h, dar a mers și mai repede reusind sa atinga impresionanta viteza de 217,570 km/h. A intrat in Cartea Recordurilor la data de la 23 Octombrie 2019, recordul fiind omologat in satul Elvington din Marea Britanie.

Cel mai rapid tractor
Cel mai rapid tractor
Record viteza tractor
Record viteza tractor
Guy Martin Tractor Tcm25
Guy Martin Tractor
Tractor JCB TCM25
Tractor JCB TCM25

Pentru o înregistra un record de viteza, trebuie efectuata o medie a două rulări în direcții opuse pentru a se ține cont de eventualele condiții variabile, cum ar fi vântul sau o înclinare.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)