Claudiu Dumitrache

Cel mai tânăr autor de autobiografie

Claudiu Dumitrache, cel mai tânăr autor de autobiografie este un  scriitor si cântăreț in varsta de 21 de ani care a fost omologat de Asociația Cartea Recordurilor din România și recunoscut de World Records Academy în data de 14 mai 2020. El a stabilit recordul pentru “cel mai tânăr autor de autobiografie” (record masculin), în urma publicării cărții “20” din anul 2019.

Cartea 20 Claudiu Dumitrache
20 – Claudiu Dumitrache

Cartea a fost lansată de Editura Coresi la Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus” din București și cuprinde toată activitatea artistică a lui Claudiu până la vârsta de 20 de ani. În autobiografie se regăsește o introducere făcută de Claudiu, un interviu purtat cu Oana Păuna de la Elita României; recenzii literare; prefațe de Dida Drăgan, Eb Davis, Michael Airington, Raoul, Romanița Iovan, scriitori și alte personalități artistice din România sau din străinătate; selecție de creații și discografia artistului.

Este prima carte biografică publicată de un autor la o vârstă atât de mică, dupâ ce s-a constatat că au mai fost publicate cărți biografice de tineri scriitori și artiști, dar doar ca memorii, povești sau întamplări dintr-o anumită perioadă a copilăriei sau activității.
Claudiu este cu un an înaintea lui Mircea Eliade și cu doi înaintea lui Helen Keller, care au publicat autobiografiile la 21 respectiv 23 de ani.

Claudiu Dumitrache a mai lansat în 2018 și cartea “Boemia unui mort” pentru care a primit mai multe laude din partea criticilor și scriitorilor români, fiind remarcat după omologare și de Președintele Academiei Române – Ioan Aurel Pop: “Claudiu este un simbol pentru viitorul creației intelectuale”.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)