Mesaj vechi in sticla

Cel mai vechi mesaj intr-o sticla

Cel mai vechi mesaj dintr-o sticlă avea o vechime de 131 de ani și 223 de zile la data cand a fost descoperit, 21 Januarie 2018. Misterioasa sticla a fost găsita de Tonya și Kym Illman (ambele din Australia) pe Insula Wedge, Australia.

La data de 12 iunie 1886, o sticlă de gin (Daniel Visser și Zonen Schiedam) a fost aruncată peste bord de către căpitanii germani de la Barque Paula (portul de origine Elsfleth). Acesta conținea o notă tipărită cu data, coordonatele (32,49 sud, 105,25 est), detaliile navei, căpitanului și portul de plecare, respectiv sosire scris cu cerneală. Nota, de la Deutsche Seewarte din Hamburg, a solicitat căutătorului să trimită mesajul celei mai apropiate ambasade germane, menționând ora și locul descoperirii.

Vârsta sticlei a fost autentificată de Agenția Germană de Hidrografie și Muzeul Australiei de Vest.

Tonya Illman, din Perth, a găsit sticla după ce a decis să ridice niște gunoaie în timp ce se plimba cu familia ei de-a lungul plajei, gândindu-se initial că va folosi sticla pe post de ornament pentru casa ei. Dupa ce a desfacut sticla si a aruncat o privire mai atentă a observat că in interiorul ei este o bucată de hârtie ce arăta ca o „țigară învelită”, dar era prea fragilă și umedă pentru a se desprinde imediat, astfel încât familia a luat-o acasă și a uscat-o pentru câteva minute, dezvăluind data, 12 iunie 1886.

Potrivit oficialilor de la Western Australian Museum, căpitanii germani au aruncat mii de sticle peste bord între 1964 și 1933, ca parte a unui proiect de cercetare în curente și rutele de transport maritim.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)