Paianjen Toxic Sydney

Cel mai veninos paianjen din lume

Cel mai veninos paianjen din lume este un paianjen de sex masculin denumit Sydney – palnie de paianjen web, in denumirea stiintifica Atrax robustus. Paianjenul traieste in orasul Sydney si imprejurimile sale in statul Australian  New South Wales, el poate fi gasit in habitate umede, inclusiv sub busteni sau frunze, gasindu-se cel mai frecvent in gradini. Doar 0,2 mg/kg de venin de mascul Sydney este doza letala pentru primate ( inclusiv oameni ).

Paianjen Toxic Sydney
Cel mai veninos paianjen

Femela Sydney este mult mai putin periculoasa decat masculul,  veninul femelei fiind de 4 -6 ori mai putin eficient.

Paianjenul Sydney face parte din categoria paianjenilor medii spre mari, lungimea corpului variind de la 1 pana la 5 cm. Ambele sexe sunt lucioase si colorate intunecat variind de la albastru la negru sau maro.  Masculul traieste mai putin decat femela si are mai multe picioare. Lungimea medie pentru piciorul paianjenului este intre 6 si 7 cm.

Termenul de „cel mai veninos” este definit ca fiind cel mai toxic paianjen pentru oameni si nu numai. Unele specii de paianjeni veninosi prezinta diferite grade de toxicitate pentru diferite animale inveninate de ei.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)