Masini autonome record

Cea mai mare parada de masini autonome

Cea mai mare parada de masini fara pilot, dotate cu inteligenta artificiala de la Changan Automobile, a intrat in Cartea Recordurilor.

La data de 28 noiembrie 2018, 55 de autoturisme construite de Changan Automobile au stabilit un nou record pentru cea mai mare paradă cu masini autonome pe pista de testare Dianjiang, Chongqing din China.

Pe parcursul paradei, masinile au mers cu o viteză de 30 km pe ora, in linie, pe pista Red Changans. Fiecare masina a parcurs o distanța de 3,2 kilometri timp de 9 minute și 7 secunde, distanta dintre fiecare mașină nu a depasit doua lungimi de vehicul.

Pentru a putea stabili uimitorul record, Changan a facut unele modificari la sistemele de autopilot ale masinilor, modificari care au inclus setarea anumitor senzori de a detecta limitele benzii și poziția fata de masina din fata, astfel, fiecare masina si-a putut identifica poziția intr-un mod cat mai precis, la o distanță de câțiva centimetri. Totodata s-a modificat si timpul de raspuns al masinilor in modul dinamic de la 5% la 1% datorita paradei controlate pe pista de testare, pista având mai puține variabile decât condițiile normale de drum.

„Șoferii care au participat la stabilirea acestui record nu au avut nici un contact cu autovehiculul, masina fiind setata pe comanda autopilot”, a declarat Yang Guo, inginer auto la Changan Automobile.

Un inginer implicat în punerea în funcțiune preliminară a spus că cel mai important punct din faza pregătitoare este detectarea unor factori de risc în avans. Cum ar fi mersul cu personalul de teren sau plasarea echipamentului fotografic.

„Noile masini autonome dotate cu inteligenta artificiala, precum si combustibilul necesar energiei automobilelor este foarte important in dezvoltarea automobilelor pe viitor.”, a adaugat Tan Benhong, vice presedinte Changan Automobile .

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)