Aurora Gruescu

Prima femeie inginer silvic din lume

Prima femeie inginer silvicultor din lume se numeste Aurora Gruescu, nascuta in Bacau la data de 11 Mai 1914 la Oituz, fiind al saselea copil si singura fata a familiei de invatatori Dragomir, a decedat in anul 2005. Ocupa un loc special in Cartea Recordurilor, fiind totodata si prima romanca inscrisa in aceasta carte. Aurora Gruescu poreclita de colegi ” doamna padurii romanesti ” si apoi de generatiile urmatoare de silvicultori, este membru de onoare al Ministerului Apei, Padurilor si Protectiei Mediului. 

Aurora Gruescu
Silvicultor Aurora Gruescu

A fost nominalizata de „The American Biographical Institute” pentru titlul de personalitate a anului 1997 si a obtinut medalia de Argint Mare la Expozitia filatelica binationala Romania – Israel.

A practicat meseria de inginer silvic intre anii 1937 si 1975, legandu-si  numele de primul plan de impadurire nationala, fixat la suprafata de 100 000 ha. De asemenea, a condus lucrarile de combatere avio-chimica a daunatorilor din padurile infestate din jurul Capitalei, a facut inovatii ce s-au confirmat legate de lucrarile de mecanizare in combaterea daunatorilor, publicand in acest sens mai multe studii si articole in revistele de specialitate.

Aurora  Gruescu este pe lista celor 12 personalitati feminine, care „concureaza” pentru a  aparea pe o bancnota romaneasca.

I-a fost dedicata si o carte, „Legamant cu taina codrilor”, scrisa de ziarista Rodica Simionescu.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)