Primul video incarcat pe youtube

Primul videoclip de pe YouTube

Primul videoclip uploadat pe YouTube a fost denumit „Eu la gradina zoologica” și a fost incarcat pe data de 23 aprilie 2005 de Jawed Karim, co-fondatorul YouTube.

Pana in prezent, videoclipul care are o lungime de doar 18 secunde, a reusit sa stranga un numar de 60.078.348 de vizualizari si 1.394.754 de comentarii. Clipul marchează începutul platformei Youtube, dar şi ideea de la care aceasta a plecat: un loc unde oricine poate încărca videoclipuri despre orice.

Mai jos, puteti urmari faimosul videoclip filmat de prietenul şi colegul său din liceu Yakov Lapitsk, la gradina zoologica din San Diego, statul California, unde Jawed vorbeşte despre elefanţii din spatele lui şi despre trompele lor „foarte, foarte lungi”.

Site-ul YouTube a fost fondat de Jawed Karim impreuna cu Steve Chen şi Chad Hurley, el a fost cumpărat în 2006 de compania Google, pentru suma de 65 de miliarde de dolari.

Ca un mic bonus, ne-am gandit sa va prezentam si cel de-al 2-lea videoclip uploadat pe platforma YouTube, clip mai putin cunoscut, care nu se regaseste in Guinness World Records – Cartea Recordurilor. Videoclipul cu o durata de 10 secunde, nu are o descriere, doar un titlu cu denumirea My Snowboarding Skillz, in traducere Aptitudinile mele in snowboard.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)