Sarituri coarda

Cele mai multe sarituri cu coarda

Japonezul Hijiki Ikuyama a reusit sa obtina peste 150.000 de sarituri cu coarda in 24 de ore devenind cel mai bun saritor de coarda din lume.

Hijiki Ikuyama, în vârstă de 36 de ani, a reusit sa obtina un nou titlul de record mondial la sarit coarda. Pe data de 26 august 2017, a reusit un numar impresionant de sarituri, 151.409, devenind omul cu cele mai multe sarituri peste o frânghie în 24 de ore. Desi are numeroase titluri in Cartea Recordurilor, spune ca acest ultim record a fost cea mai mare provocare din viata sa.

Hijiki era încă student la școala elementară, când a devenit fascinat de săriturile cu coarda pentru prima data, el a avut un motiv foarte diferit pentru a-și lua o frânghie.

„Am facut o pasiune pentru profesorara mea si m-am gandit la o gramada de modalitati de a-i atrage atentia. Pentru ca ea a fost foarte buna la a sari peste coarda, m-am gandit ca in felul acesta o voi impresiona”.

A inceput sa se antreneze pentru provocarea de 24 de ore la sfarsitul anului 2017 cand a discutat cu antrenorul lui despre un eventual record mondial in acest domeniu. În iunie 2017, Hijiki s-a antrenat timp de șase ore pentru a-și testa rezistența, apoi au urmat antrenamente de 12 ore cu o lună înainte de încercarea oficială.

„A fost atât de greu încât a trebuit să iau pauze de 10 minute la fiecare 20 de minute. La un moment dat muschii mei nu ma ascultau, această senzație nu am mai experimentat-o niciodată. „

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)