Paine cu cartofi

Cea mai mare paine cu cartofi

Recordul pentru cea mai mare paine rustica cu cartofi a fost confirmat la data de 7 Noimebrie 2013 de catre World Record Academy si a fost coapta la targul Indagra Food. Painea, cu o greutate de 96,6 kg, fost preparata din 10 kg de cartofi, 57 de kg de faina, 34 de litri de apa, un kg de drojdie şi un kg de sare, iar procesul de coacere a durat 6 ore.

Paine cu cartofi
Paine rustica cu cartofi

Produsul final a fost taiat si impartit  de catre ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, vizitatorilor Indagra, eveniment care a avut loc la Romexpo, in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013.

Painea gigant, coapta in stil traditional  putea poate hrani peste 800 de persoane.

Reusita mesterilor brutari condusi de Laszlo Dioszegi a fost remarcata de World Record Academy, care a incadrat acest record la categoria “ Paine rustica”, sectiunea fiind creata pentru a ajuta micii producatori in recunoasterea muncii lor.

Un comunicat Romexpo a anuntat ca echipa de brutari care a realizat aceasta paine nu se va opri, iar la ediţia Indagra Food din 2014 va incerca doborarea recordului: “ Nu ne vom opri pana cand nu vom realiza o paine de 200 de kg ”, a declarat Laszlo Dioszegi.

Editia din anul 2013 a Indagra Food a reunit pe o suprafata de 4.000 de metri patrati peste 85 de companii din tara si din strainatate.

Cartea Recordurilor
Ultimele postari ale lui Cartea Recordurilor (vezi toate)